Werkwijze

Werkwijze

Mijn coaching is maatwerk, inzichtgevend en praktisch 

Mijn begeleiding is erop gericht om samen met jou praktische en concrete antwoorden te vinden voor je vraag. Antwoorden die passen bij jou als persoon en goed voelen. Er bestaan geen standaard oplossingen, elke vraag is uniek en ik sluit aan bij jouw situatie en wensen. We gaan op zoek naar oorzaken en verbanden om tot de kern te komen. Je krijgt inzicht in je situatie en je persoonlijk functioneren. Je weet welke oplossingsrichtingen er zijn of welke keuzes je hebt. Dat geeft je de mogelijkheid om concreet te handelen en je doelstelling te bereiken. Daarbij is mijn begeleiding informeel, er is ruimte voor humor en ontspanning.

Wat maakt jou gelukkig in je leven en werk?

In mijn begeleiding werk ik vanuit de oplossingsgerichte werkwijze. Deze combineer ik met methodieken en inzichten uit de positieve psychologie en de rationeel emotieve therapie (RET). Rode draad in mijn begeleiding is dat ik uitga van de kracht en kwaliteiten die elk mens in huis heeft. Soms zien mensen in stressvolle situaties niet goed meer wat die zijn. Ik leg daarom het accent op dat wat al goed gaat en hoe je dat kunt uitbouwen. De focus ligt niet op problemen maar naar wat jou als mens gelukkig maakt in je leven en werk. Daarbij helpt soms het gebruik van technieken uit de RET. Deze methodiek doet een beroep op het gezonde verstand en kan behulpzaam zijn om irrationele (niet helpende) gedachten op te sporen en deze te vervangen door meer rationele (helpende) gedachten en overtuigingen.

Kennismaking

Elk traject start met een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. In dit gesprek bespreken we jouw vraag en bekijken we of ik de juiste persoon ben om jou hierin te begeleiden.  Belangrijk is ook of we een klik hebben met elkaar. Als we allebei een positief beeld  hebben, maken we een vervolgafspraak. Ook maken we op basis van jouw vraag en de doelen die je wil bereiken een inschatting van het aantal sessies die we hiervoor nodig zullen hebben.