Leven in balans

Werk-privé balans

Je hebt moeite om privé en werk goed in balans te houden en wil graag meer rust in je leven. Je vraagt je af wat je concreet zou kunnen doen om dit te bereiken. Hoe voorkom je dat je ’s avonds uitgeblust op de bank zit?

Balans is een vaardigheid! Het gaat er om voortdurend bij te sturen in wat je doet, waar je voor kiest. Zo kun je je tijd en energie inzetten op de manier die voor jou het beste is.

Burn-out ligt op de loer  

Hoe zorg je voor balans? Belangrijk is dat je keuzes kunt maken. Want: hoe meer projecten en verplichtingen je hebt, des te meer ballen je in de lucht moet houden. Dat kost veel energie. En dat kun je best een poosje volhouden, maar de kans dat je ballen laat vallen wordt groter. Het weer oprapen van die ballen brengt je uit balans en dat vraagt energie. De kans is groot dat je op den duur niet meer kunt genieten van wat je doet. Je accu raakt leeg, waardoor overspanning of burn-out op de loer liggen.

Zie ook mijn artikel in For You Magazine: Werk-privé-balans: hoe zit dat bij jou?

De oplossing 

De oplossing lijkt simpel, doe minder! Maar hoe doe je dat eigenlijk? En is dat voor jou wel de beste oplossing of zijn er andere oorzaken voor jouw gebrek aan energie of voor de spanning die je ervaart? Doe je de dingen die echt bijdragen aan jouw levensgeluk? Weet je welke dingen dat voor jou zijn en durf je er ook voor te kiezen?

Antwoorden op jouw vragen 

Ik ga met je op zoek naar antwoorden op deze vragen, antwoorden die je helpen bij het creëren van meer rust en voldoening in je leven.

Neem gerust vrijblijvend contact met me op.

burn-out