Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling

Veel coachingsvragen hebben te maken met een vraag of wens op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Dit kunnen heel uiteenlopende vragen zijn:

Ik wil meer rust in mijn hoofd en lijf, hoe doe ik dat?
Ik voel me onzeker, waardoor ik veranderingen uit de weg ga.                                                                    Wat kan ik doen om mijn zelfvertrouwen te vergroten?
Ik zou mijn gevoel meer willen volgen en minder ‘in mijn hoofd zitten’.

Veel vragen gaan ook over zingeving en de behoefte om meer energie en voldoening te halen uit de dingen die je doet in je werk en privéleven.

Wat is belangrijk voor mij?

Veel verschillende vragen en wensen dus, maar ze hebben allemaal 1 ding gemeen. Wat is echt belangrijk voor jou in het leven en wat heb je nodig om de keuzes te maken die daarbij passen?
Ik ga met je op zoek naar het antwoord op deze vragen die je verder helpen bij je persoonlijke ontwikkeling.

Helpende gedachten

Het kan zijn dat gedachten en overtuigingen die je vanuit je opvoeding hebt meegekregen je in de weg staan. Welke wil je loslaten of omzetten in meer helpende gedachten? Je zit misschien vast in oude patronen, die inmiddels niet meer effectief zijn voor je. Wat is nu voor jou belangrijk in je leven en welk gedrag en keuzes horen daarbij? Waar besteed je je tijd en aandacht aan en waaraan niet meer. Waar krijg je echt energie van?

Zelfvertrouwen

Misschien weet je niet goed (meer) wat jouw eigen unieke persoonlijke kwaliteiten zijn of hoe je daar meer gebruik van kan maken. Ik help je om je weer bewust te worden van je eigen kracht en mogelijkheden. Je zelfvertrouwen groeit waardoor je nieuwe stappen kunt maken.

Neem gerust vrijblijvend contact met me op.