Persoonlijke ontwikkeling

Effectiever functioneren
Vragen over persoonlijke ontwikkeling

Veel coachingsvragen hebben te maken met een vraag of wens op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Dit kunnen heel uiteenlopende vragen zijn:

  • Ik wil meer rust in mijn hoofd en lijf, hoe doe ik dat?
  • Ik voel me onzeker, waardoor ik veranderingen uit de weg ga. 
  • Wat kan ik doen om mijn zelfvertrouwen te vergroten?
  • Ik zou mijn gevoel meer willen volgen en minder ‘in mijn hoofd zitten’.

Veel vragen gaan ook over zingeving en de behoefte om meer energie en voldoening te halen uit de dingen die je doet in je werk en privéleven.

Wat is echt belangrijk?

Veel verschillende vragen en wensen dus, maar ze hebben allemaal 1 ding gemeen. Wat is echt belangrijk voor jou in het leven en wat heb je nodig om de keuzes te maken die daarbij passen? Ik ga met je op zoek naar het antwoord op deze vragen die je verder helpen bij je persoonlijke ontwikkeling.

vergroten van zelfvertrouwen

Soms weet je wel wat je eigenlijk het liefst zou willen en welke stappen je daarvoor zou moeten zetten, maar ontbreekt het je aan voldoende zelfvertrouwen. Je voelt je onzeker waardoor je veranderingen uit de weg gaat.  Het kan zijn dat je vertrouwen in je eigen kunnen en jezelf is afgenomen door een ervaring in het verleden. Het kan ook zijn dat je niet goed (meer) weet wat jouw eigen unieke persoonlijke kwaliteiten zijn of hoe je daar meer gebruik van kan maken. 
Daarbij kan je belemmerd worden door je eigen gedachten: Kan ik dit wel? Wat zou mijn omgeving hiervan vinden? Is het niet egoïstisch om deze keuze te maken? Wat doe ik als mijn keuze op veel weerstand stuit? Waar ben ik nu eigenlijk echt goed in?

herkennen van je eigen kracht

Misschien zijn er gedachten en overtuigingen die je vanuit je opvoeding hebt meegekregen die je in de weg staan. Je zit vast in oude patronen, die inmiddels niet meer effectief zijn voor je. Welke wil je loslaten of omzetten in meer helpende gedachten?  Wat is nu voor jou belangrijk in je leven en welk gedrag en keuzes horen daarbij? Wat kan je doen om op een goede manier voor jezelf op te komen en te gaan kiezen voor jezelf? We onderzoeken wat jou sterker maakt en hoe je beter om kan gaan met lastige situaties. Ik help je om je weer bewust te worden van je eigen kracht, kwaliteiten en mogelijkheden.  En hoe je deze  beter kan inzetten in je werk en persoonlijk leven. 

Wanneer je weer durft te vertrouwen op jezelf geeft dit nieuwe energie. Je kan meer genieten van alles wat op je pad komt. Je bent beter in staat keuzes te maken die bij jou passen. Het is de motor van je persoonlijke ontwikkeling.

Neem gerust vrijblijvend contact met me op.