Werk en loopbaan

Werkplezier

Vragen over je werk

Ervaar je teveel stress in je werk? Het kan zijn dat het je daardoor niet goed lukt om ’s avonds of  in het weekend je gedachten hierover stop te zetten en je moeilijk kan genieten van je vrije tijd. Misschien gaat het werk je prima af maar merk je dat je werk niet meer het plezier en voldoening geven dat je graag zou willen. Vraag je je af of je nog wel op de juiste plek zit in je huidige baan? Wil je meer energie en voldoening halen uit je werk? Misschien weet je eigenlijk wel wat je zou willen maar ben je bang om de sprong te wagen. In deze situaties kan coaching nuttig zijn. Je krijgt inzicht in wat voor jou echt belangrijk is in je baan. Of wat je kan doen om je werkdruk te verlagen en meer plezier te halen uit je werk.

Keuzes in je loopbaan 

Bij alle vragen over loopbaan gaat het om het maken van keuzes. Soms heel concreet en groot: de keuze voor een andere werkgever, functie, een nieuwe studie of de start van je eigen bedrijf. En soms wat kleiner: de keuze om stapjes te zetten naar een werksituatie die beter dan nu aansluit bij jouw wensen, persoonlijkheid en talenten.

Meer werkplezier en minder stress

Herken je een van deze vragen? Mijn coaching kan je hierbij helpen. Samen gaan we op zoek  naar wat je plezier belemmert in je huidige werk of werksituatie en hoe je dit weer terug kan vinden. Hoe ga je bijvoorbeeld om met lastige situaties in je werk? Hoe kan je effectiever communiceren met je collega’s, klanten of leidinggevenden? Hoe kan je ervoor zorgen dat je je beter kan ontspannen na afloop van je werk en minder werkdruk ervaart. Bij dit alles is het belangrijk dat je zicht hebt op je eigen kwaliteiten en hoe je deze optimaal kunt inzetten. Ik help je weer scherp te krijgen waar je talenten liggen en wat voor jou belangrijk is in je werk.

Hoe fijn is het als je ’s ochtends met vertrouwen en uitgerust naar je werk kan gaan en plezier hebt in je werk en de omgang met je collega’s. Wat kan je zelf anders doen in je denken of gedrag om meer werkgeluk te ervaren? En wat voor werk past het beste bij jou? Daarbij gaat het ook om het maken van keuzes. Soms heel concreet en groot: de keuze voor een andere werkgever, functie, een nieuwe studie of de start van je eigen bedrijf. Maar vaker wat kleiner maar daarom niet minder belangrijk: de keuze om stappen te zetten naar een werksituatie die beter dan nu aansluit bij jouw wensen, persoonlijkheid en talenten. Samen vinden we de antwoorden op je vragen. Op basis van jouw wensen en behoefte rond je loopbaan stellen we een passend coachingstraject samen.

Gratis E-book

Wil je alvast meer lezen over hoe je je werkplezier kan vergroten? Het gratis e-book Blij met je baan van Coachfinder (t.w.v. € 7,95) biedt je verhalen, inzichten en praktische tips die je hierbij helpen.

Plannen concreet maken 

Misschien ben je al geholpen met het maken van een goede keuze en kun je daarna zelf aan de slag met de uitvoering. Ik kan je ook begeleiden om je voornemens en plannen concreter te maken, de juiste route uit te stippelen en echt stappen te zetten.

loopbaankeuzes